Missions & Events

FIER Automotive is actief in het organiseren van evenementen en missies om automotive partijen, zowel nationaal als internationaal, met elkaar in contact te brengen.

Handelsmissies

FIER Automotive organiseert inkomende en uitgaande handelsmissies naar en van relevante automotive regio’s over de hele wereld. In de afgelopen jaren heeft FIER Automotive al vele succesvolle handelsmissies georganiseerd naar regio’s binnen Europa, Azië en Noord Amerika. Tijdens deze handelsmissies worden automotive partijen uit binnen- en buitenland aan elkaar voorgesteld door bezoeken en/of gerichte matchmaking. De belangrijkste doelstelling is het leggen van waardevolle contacten, het opzetten van (langdurige) samenwerking en directe business.

Tijdens de inkomende en uitgaande missies organiseert FIER Automotive voor de deelnemers de volgende evenementen:

  • Matchmaking
  • Collectieve bedrijfsbezoeken aan OEM’s en TIER1, 2 en 3 suppliers
  • Individuele bedrijfsbezoeken aan relevante bedrijven op basis van het zoekprofiel
  • Bijeenkomsten met overheidsinstanties
  • Indien te combineren; collectieve beursbezoeken

Verder is FIER een lokale partner voor buitenlandse partijen om inkomende automotive handelsmissies te faciliteren. Houdt daarom de agenda en nieuwsbrief in de gaten om op de hoogte te blijven van internationalisering activiteiten.

Internationaliserings programma’s

Sinds eind 2012 is het instrument CPA, collectieve promotionele activiteiten, waaruit in het verleden handelsmissies deels werden gesubsidieerd, ophouden te bestaan. Op dit moment worden er door FIER geen sector specifieke handelsmissies georganiseerd met steun vanuit de Nederlandse overheid. 

Echter zijn er nog steeds enkele programma’s om, met overheidssteun, internationalisering van het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren. FIER Automotive is heeft veel ervaring met programma’s als CPA en 2g@there, is bekend met het huidige aanbod van programma’s en kan u helpen met de haalbaarheid naar-, aanvraag- en uitvoer van de beschikbare programma’s. 

Evenementen

Naast missies organiseert FIER ook gerichte matchmaking evenementen en congressen voor de automotive (maak) industrie. Ook bij deze matchmaking evenementen en congressen staat het met elkaar in contact brengen van interessante automotive partijen hoog in het vaandel.