NEWS

Debat en Podcast: Verhoging bijtelling elektrische auto’s

 

Verhoging zakelijke bijtelling

 

Op 24 maart organiseren FIER en de Automotive Campus in Helmond een debat over de verhoging van de zakelijke bijtelling op elektrisch rijden. Het debat vindt plaats in de reeks Realistische Routes naar Parijs, waarvan vorig jaar de eerste editie werd gehouden. Aanleiding voor het eerste debat dit jaar is de verhoging van het bijtellingspercentage van 4 naar 8 procent. FIER voerde onderzoek uit naar de gevolgen van deze kostenverhoging,. Edwin Bestebreurtje spreekt in de podcast over de negatieve effecten die dit politieke besluit kan hebben op de Nederlandse werkgelegenheid. Belangrijk punt van discussie, aangezien de overheid al heeft besloten dat in 2026 de bijtelling maar liefst 22 procent gaat bedragen.

 

Reeds aangemeld als panelleden voor het debat zijn: 

 

Meld u hier aan voor het debat op 24 maart 2020 (inloop vanaf 14:00u)

 

Luister hier de podcast via Innovation Origins.

 

Bestebreurtje: “Er rijden zo’n honderd duizend elektrische auto’s in Nederland, dit is een klein aantal op de in totaal acht miljoen auto’s in ons land. Wij zien na de verhoging in bijtelling al direct een afname in de aanschaf van elektrische auto’s zoals de Tesla Model 3.” Volgens hem zouden er vrijwel geen elektrische auto’s meer verkocht of geleased worden als de bijtelling nu gelijk zou worden getrokken met die van benzineauto’s: “Het gat in de aanschafwaarde is te groot. Een hoge bijtelling maakt het daarom onaantrekkelijk om een elektrische auto te kopen.”

 

Het huidige innovatieklimaat in de automotive sector moet volgens Bestebreurtje worden behouden door nieuwe en groeiende partijen in Nederland aan te blijven trekken. “Nederland loopt samen met Noorwegen voorop in de duurzame mobiliteit. Met name de laad-infrastructuur is in Nederland ver ontwikkeld, en de oplaad-technologieën die hier worden geproduceerd zijn inmiddels een belangrijk exportproduct. Dit gaat verder dan alleen toepassingen voor personenwagens, deze toepassingen kunnen ook worden gebruikt in andere typen voertuigen.” Volgens Edwin zou de overheid voorzichtig moeten zijn met besluiten omtrent de zakelijke bijtelling. Als gevolg hiervan zou elektrisch rijden, en daarmee de groei in de ontwikkeling van deze branche, kunnen stagneren. Met negatieve gevolgen voor de Nederlandse economie.

 

Elektrisch rijden in Duitsland

 

Naast de verhoging van de bijtelling vertelt Bestebreurtje over zijn visie op de ontwikkeling van nieuwe elektrische modellen, de kosten die de aanschaf van zo’n auto met zich meebrengt en zijn functie als penvoerder in het proces van het verkennen van mogelijkheden voor business in de elektrische mobiliteit in Duitsland. Hij begeleidt sinds 2015 handelsmissies naar Duitsland, en herkent veel verschillen tussen Nederlanders en hun oosterburen: “Duitsers gaan erg voorzichtig om met verandering, ze hebben immers lange tijd iets gedaan waar ze ontzettend goed in zijn en wijken hier niet graag van af.”

 

Echter verwacht hij dat, na de inmiddels drie jaar oude aankondiging van de veranderingsstrategie die volgde na het schandaal ‘Dieselgate’, de Duitsers een inhaalslag gaan maken, en uiteindelijk de Nederlandse elektrische mobiliteitsbranche inhalen: “Die strategie gaat haar vruchten nog afwerpen. Het gaat nu minder met de economie in Duitsland, maar Duitsers hebben een lange adem. Zij kunnen een crisis lang overleven. En als ze dan weer op gang komen, halen ze je weer in.”

 

Meld u hier aan voor het debat op 24 maart 2020 (inloop vanaf 14:00u)

 

Luister hier de podcast via Innovation Origins.

 

BNR Radio: Verhoging bijtelling EV's rampzalig voor leasemarkt

De komende jaren gaat de bijtelling op elektrische auto's verder omhoog en dat heeft grote gevolgen voor de leasemarkt, blijkt uit onderzoek van FIER Automotive. Collega Rob Kroon was te gast bij De Nationale Autoshow op BNR Nieuwsradio om de gevolgen toe te lichten. Luister het fragment vanaf 5m45s in de uitzending van 27 december 2019:

 

Luister het fragment bij BNR

Electric cars in the corporate market: From additional tax benefit to disadvantage

In the past few months, it has been hard to get out of the news: In September, the Dutch government announced an increase in the BiK to the EVs, which will take effect as of next year. 

 

In the study "Electric cars in the corporate market: from addition benefit to disadvantage", the effects of the policy change analysed and placed in an international context. The research shows that the changes in the BiK rules, electric driving, for employees with "a company car", makes them uninteresting. In 2019 already for the more expensive electric cars and in 2020 and thereafter also for the cheaper car segments. As a result, sales are expected to fall sharply.

 

The study also shows that while the Dutch government is prematurely phasing out the so far extremely successful incentive policy for electric cars in the corporate market, foreign governments are actually improving their incentive policy for electric cars. This will have a negative effect on the availability of electric cars for the Dutch market.

 

For this analysis, FIER's experts have used their years of experience in pan-European projects aimed at analysing the effectiveness of policies to promote electric mobility.

 

Click on "Read More" and download the full research report.

Read More

Elektrische auto’s in de zakelijke markt: Van bijtellingsvoordeel naar nadeel

 

In de afgelopen maanden was het bijna niet uit het nieuws weg te slaan: Het kabinet kondigde in september een verhoging aan van de bijtelling voor EV’s welke al vanaf volgend jaar van kracht gaat. 

In het onderzoek “Elektrische auto’s in de zakelijke markt: Van bijtellingsvoordeel naar nadeel” worden de effecten van de beleidswijziging geanalyseerd en in een internationale context geplaatst. Het onderzoek laat zien dat de veranderingen in de bijtellingsregels, elektrisch rijden, voor medewerkers met “een auto van de zaak”, oninteressant maakt. In 2019 reeds voor de duurdere elektrische auto’s en in 2020 en daarna ook voor de goedkopere autosegmenten. De verwachting is dat hierdoor de verkoop sterk zal terugvallen.

 

Ook laat het onderzoek zien, dat terwijl de Nederlandse overheid het tot op heden uitermate succesvolle stimuleringsbeleid voor elektrische auto’s in de zakelijke markt voortijdig afbouwt, buitenlandse overheden hun stimuleringsbeleid voor elektrische auto’s juist verbeteren. Dit zal een negatief effect hebben op de beschikbaarheid van elektrische auto’s voor de Nederlandse markt.

 

Voor deze analyse hebben de experts van FIER gebruik gemaakt van hun jarenlange ervaring in pan-Europese projecten, gericht op het analyseren van de effectiviteit van stimuleringsbeleid voor elektrische mobiliteit.

  

Klik op "Read More" en download het volledige onderzoeksrapport.

 

Read More

How real time energy prices could boost local storage

 

Harm Weken, Managing Partner

Flip Oude Weernink, Manager New Mobility

 

With investments in renewables and electric mobility increasing, the need for storage capacity grows. Smart charging, local storage of renewables and shared e-mobility could balance supply and demand. A consortium supported by FIER Automotive wants to proof that this mix of technologies will be feasible, partly on the basis of real time energy prices.

 

Read More

Fuel cell vehicle is closing in on its battery powered competitor

 

With the combustion engine phasing out, the question rises which technology will replace it. For now, with a relatively low total cost of ownership (TCO) the battery electric vehicle (BEV) is in pole position. The fuel cell vehicle (FCV), however, is closing in because of its longer range.

 

Edwin Bestebreurtje, partner & senior consultant

Flip Oude Weernink, Manager New Mobility

Read More

Electric trucks get ready to take over

Electric trucks could significantly contribute to the reduction of air pollution in European cities. Two flagship European projects, in which FIER Automotive is actively accelerating the switch to sustainable transport solutions, show e-trucks are getting ready to take over from diesel-powered trucks. 

 

Harm Weken, Managing Partner

Edwin Bestebreurtje, Senior Consultant

Rob Kroon, Project Manager 

 

Read More 2 Comments

e-Mobility gains momentum, but Merkel hits the brakes

In Germany governments, the public and the car industry are developing an appetite for e-mobility. But with the momentum gaining, Chancellor Angela Merkel hits the brakes by announcing Germany will not achieve its policy goals in time. Although no surprise, it’s the wrong point at the wrong time.

 

Edwin Bestebreurtje, Partner

Read More 3 Comments