the road towards a zero emission fleet

 

FIER Sustainable Mobility start met "The road towards a zero emission fleet". Wij adviseren bij uw vraagstukken voor de transitie naar duurzaam weg transport, toegesneden op de specifieke behoeftes van uw onderneming. Denk hierbij aan: 

  • Strategie t.b.v. vervanging van voertuigen in het huidige wagenpark
  • Uitwerken van laadbehoefte naar benodigde laadinfrastructuur
  • Oplossingen rondom uitdagingen i.v.m. de netcongestie 

Een snel veranderende wereld

Er zijn momenteel veel ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in het wegtransport, vooral met batterij-elektrische vrachtwagens (e-trucks). Naast de koplopers zijn er nog maar weinig bedrijven die de stap naar zero emissie (ZE) trucks hebben kunnen maken. Overheden stimuleren de overgang naar duurzamere oplossingen, onder andere door stimuleringsmaatregelen zoals aanschafsubsidies op e-trucks, maar ook door het ontmoedigen van voertuigen op fossiele brandstoffen via de aangekondigde nul-emissiezones in stadscentra. Bovendien kunnen de meeste vrachtwagenfabrikanten nu al goede e-trucks aanbieden en dit aanbod zal de komende jaren sterk groeien. Om vooruitgang te boeken in de wereldwijde energietransitie, zal de transportsector de volgende zijn die de transitie doorvoert. Het voorbereiden van het wagenpark op elektrificatie kan een uitdaging zijn, het is een zware taak en er kunnen veel vragen rijzen in het proces van besluitvorming over het elektrificeren van het wagenpark tot de daadwerkelijke inzet van ZE-voertuigen.


 

Ervaring

FIER is betrokken geweest bij verschillende proefprojecten met ZE-trucks, hetzij als initiatiefnemer of als projectontwikkelaar en/of projectmanager. Het brede scala aan projectervaring heeft bijgedragen aan het opbouwen van een uitgebreid netwerk binnen de ZE-truck wereld. Met de kennis die is opgedaan en de tools die in de afgelopen jaren zijn gebouwd, kan FIER andere organisaties ondersteunen die bezig zijn met het transformeren van hun wagenpark. We hebben al vele organisaties kunnen ondersteunen, variërend van organisaties met kleine wagenparken tot grote wagenparken, met hun plannen om hun wagenparken te verduurzamen. De onderwerpen variëren van overzichten van beschikbare elektrische trucks, TCO-vergelijkingen, impact op het elektriciteitsnet, slim laden, stationaire batterijen (BESS) tot vervangingsschema's en meer. Bovendien zullen we handleidingen delen met instructies en suggesties die wagenparkeigenaren kunnen gebruiken tijdens hun elektrificatieproces.

 

Implementation Hub Netherlands

Als implementatiepartner in Nederland voor het Global Drive to Zero Implementation Hub netwerk, kunnen we advies aanbieden aan organisaties welke hulp nodig hebben bij het elektrificeren van hun (toekomstige) vloot in Nederland. De Implementation Hub Netherlands is een initiatief waar organisaties hulpmiddelen kunnen vinden en een platform om in contact te komen met andere stakeholders die de overgang naar ZE-vrachtwagens willen versnellen. Bovendien biedt de Implementation Hub de fleetowners toegang tot het wereldwijde Drive to Zero Implementation Hub-netwerk. Het netwerk zorgt voor kennisuitwisseling tussen Implementation Hubs in verschillende landen, geeft toegang tot lokale implementatiepartners in andere landen en faciliteert matchmaking tussen belanghebbenden in verschillende landen. Op deze manier wil het wereldwijde Drive to Zero Implementation Hub-netwerk de ondersteuning van wagenparken over de hele wereld stroomlijnen en zo de overgang naar ZE-trucks versnellen.

 

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u uw vloot elektrificeren en weet u niet waar u moet beginnen?  Laat ons u helpen met uw e-trucks! Neem contact op en wij brengen u binnenkort in contact met een van onze vlootadviseurs.