At the moment there are 2 vacancies open:

Junior / Medior - Consultant Smart Charging (fulltime)

Werk je graag in de dynamische en innovatieve wereld van duurzame mobiliteit in een internationale omgeving? Zie jij jezelf werken aan duurzame mobiliteitsprojecten zoals het ontwikkelen van strategieën voor smart gids in combinatie met elektrische voertuigen & laadinfrastructuur? Vind je het interessant om organisaties te begeleiden bij het realiseren van innovatieve oplossingen? Vind je het leuk om resultaten te boeken? Spreekt dit alles je aan, dan horen we graag jouw motivatie om ons team te versterken!

 

About FIER Automotive

FIER Sustainable Mobility (sinds 1995) is een gespecialiseerd advies- en projectontwikkelingsbedrijf, dat duurzame mobiliteit wil versnellen. FIER initieert, ontwikkelt en beheert samen met haar partners projecten om impact te maken. Daarnaast adviseert FIER overheden met beleidsadviezen en bedrijven over de transitie naar duurzaam vervoer. Voor klanten en partners in ons netwerk wordt FIER gezien als een ambitieus team van experts die hun werk doen op basis van de (wetenschappelijke) kennis en “hands on” ervaring.

 

“Accelerating sustainable mobility, FIER gets the job done"

 

FIER bestaat uit een team van 9 toegewijde medewerkers en een pool van externe experts (zowel freelance als strategische allianties met andere organisaties). De kern van het bedrijf bestaat uit 4 senior experts/consultants, 4 junior/medior experts en een office manager. Hoewel we groeien, hebben we niet de ambitie om significant te groeien. Ons doel is om een dynamisch, compact team te blijven met een platte management hiërarchie.


We zijn op zoek naar

Binnen het FIER team zijn we op zoek naar uitbreiding van ons team met Junior/Medior Consultant met expertise op het gebied van Smart Charging. Wij zoeken een enthousiaste collega die samen met ons wil werken aan duurzame mobiliteit en zich herkent in het volgende profiel:

 • Ondernemersgeest, een verbinder, teamspeler en netwerker;
 • Een afgeronde Bachelor of Master opleiding;
 • De werkzaamheden kunnen gekoppeld worden aan verschillende studieachtergronden, zoals
 • (Technische) Bedrijfskunde, Internationale Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Technologie Management, Sustainable Energy Technology, Technology & Policy
 • 3+ jaar werkervaring op het gebied van smart charging en duurzame mobiliteit heeft de voorkeur;
 • Ervaring met onderwerpen als V2G/V2X, smart charging, smart grids, (virtuele) lokale energienetwerken rond oplaadpunten heeft de voorkeur. Sterke affiniteit met deze onderwerpen is vereist;
 • In staat om zowel in een expertrol als in een coördinerende rol deel te nemen aan projecten;
 • Affiniteit met duurzaamheid & mobiliteit;
 • Vloeiend in (zowel) geschreven als gesproken Engels en Nederlands;
 • Enthousiast, gemotiveerd en leergierig. Daarnaast kun je goed zelfstandig werken en ben je bereid te reizen binnen Europa.

Wij bieden

Een uitdagende baan binnen een compacte en dynamische organisatie. Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en de ruimte om je verder te ontwikkelen. Je werkt (vaak in duo's) met ervaren, gemotiveerde en ambitieuze collega's aan de volgende soorten projecten:

 • Innovatieve laadinfrastructuurprojecten (smart grid, ultra-fast charging, V2X);
 • Verduurzaming van zwaar transport / logistiek: van het formuleren van de ambitie tot het initiëren van een project tot het uiteindelijk realiseren en uitvoeren van projecten;
 • In kaart brengen van alle ontwikkelingen rond alternatieve brandstofvoertuigen in Europa;
 • Analyseren van (het effect van) beleid op de groei van e-mobiliteit; Haalbaarheidsstudies naar de verduurzaming van allerlei soorten voertuigen.
 • Een inspirerende werkomgeving met flexibele werktijden en goede mogelijkheden om op afstand te werken.


Ben je geïnteresseerd of heb je vragen, stuur dan een e-mail met cv en je LinkedIn profiel naar Inge Weken, ingeweken@fier.net


Consultant/ Project manager - Sustainable Mobility @ FIER (fulltime)

Werk je graag in de dynamische en innovatieve wereld van duurzame mobiliteit in een internationale omgeving? Zie jij jezelf betrokken zijn bij duurzame mobiliteitsprojecten zoals zero-emissie oplossingen voor binnenstedelijke distributie en/of projecten rondom "smart grids" en nieuwe mobiliteitsoplossingen? Vind je het interessant om organisaties te begeleiden bij het realiseren van innovatieve oplossingen? Vind je het leuk om resultaten te boeken? Als dit alles je aanspreekt, horen we graag jouw motivatie om ons team te versterken!

Over FIER Sustainable Mobility

FIER is een research and consultancy bureau, en is sinds 2009 gespecialiseerd in zero emissie oplossingen voor mobiliteit. Hierbij betreft het mobiliteit in de breedste zin van het woord, van kleine driewielers tot aan 44-ton e-trucks en de daarbij behorende laadinfrastructuur. Het team van FIER is ambitieus en ideologisch gemotiveerd, en werkt aan zowel nationale als internationale projecten.

 

FIER is een compact bedrijf met 10 enthousiaste en gemotiveerde collega’s. Het werken met de basiswaarden ´verantwoordelijkheid-vrijheid-vertrouwen´ zorgt ervoor dat we werken zonder een sterke hiërarchie. Eigen input en initiatief van collega’s wordt gewaardeerd en aangemoedigd. 

 

“Accelerating sustainable mobility, FIER gets the job done"

 

FIER Sustainable Mobility zoekt een nieuwe consultant/ projectmanager met kennis en ervaring op het gebied van Sustainable Mobility. Er wordt verwacht dat je in teamverband inhoudelijk kunt meewerken aan het project maar ook dat je de rol van projectmanager op je kunt nemen. FIER Sustainable Mobility is een dynamisch bedrijf met een brede scope, er wordt verwacht dat je op verschillende projecten inzetbaar bent. In een week bij FIER kan je werken aan een rapport voor de Nederlandse overheid, advies aan een organisatie over de verduurzaming van hun wagenpark, een transporteur helpen met het implementeren van zero emissie transport of samen met internationale partners een onderzoeksproject rond duurzame mobiliteit opzetten. In de keuze van de projecten wordt uiteraard naar persoonlijke interesse gekregen.

 

FIER Sustainable Mobility werkt met 1 vaste kantoor dag in Helmond, verder kiezen de medewerkers of ze thuis willen werken of op kantoor of bij een klant. 


We zoeken

 • FIER Sustainable Mobility zoekt een enthousiaste medewerker die samen met het team wil werken aan het stimuleren van zero emissie mobiliteit en die zich herkent in het volgende profiel:

 • Je bezit een ondernemersgeest, je bent een verbinder, een teamspeler en netwerker;

 • Je bent klantvriendelijk en kunt relaties managen;

 • Je bent in het bezit van een bachelor of masterdiploma in studievelden zoals: Business administration, international business administration, commercial economics, public administration, logistics, urban (spatial) planning, communication and information sciences of environmental sciences;

 • Je hebt een grote affiniteit met duurzaamheid, in combinatie met mobiliteit en/of logistiek;

 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels, Duits is een pre;

 • Je bent leergierig en gemotiveerd; Je kunt goed omgaan met deadlines, bent stressbestendig en neemt je verantwoordelijkheden;

 • Je bent analytisch sterk en kan op een conceptueel niveau denken;

 • Werkervaring projectmanagement en/of projectontwikkeling is een pre;

 • Indien dit nodig is reizen binnen Europa geen probleem.

We bieden

 • Een uitdagende baan binnen een compacte en dynamische organisatie met veel persoonlijke ontwikkelmogelijkheden;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, een salaris tussen de €2.500 en de €4.000 afhankelijk van je werkervaring en expertise;
 • Relatief flexibele werktijden;
 • Een reiskostenvergoeding, dan wel een elektrische auto van de zaak;
 • Een platte organisatiestructuur waar jouw inbreng op prijs wordt gesteld;
 • Een plek in een gezellig team, dat ook buiten werktijden samen sport of een drankje doet.

 

 

 

 

 

 

Voor mensen met een puur commerciële- of engineerachtergrond zal deze functie waarschijnlijk niet op het lijf geschreven.


Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over de functie? Neem contact op via ingeweken@fier.net . Stuur bij de sollicitatie je CV en een motivatiebrief.