Consultant/ Project manager - Sustainable Mobility @ FIER (fulltime)

Werk je graag in de dynamische en innovatieve wereld van duurzame mobiliteit in een internationale omgeving? Zie jij jezelf betrokken zijn bij duurzame mobiliteitsprojecten zoals zero-emissie oplossingen voor binnenstedelijke distributie en/of projecten rondom "smart grids" en nieuwe mobiliteitsoplossingen? Vind je het interessant om organisaties te begeleiden bij het realiseren van innovatieve oplossingen? Vind je het leuk om resultaten te boeken? Als dit alles je aanspreekt, horen we graag jouw motivatie om ons team te versterken!

Over FIER Sustainable Mobility

FIER is een research and consultancy bureau, en is sinds 2009 gespecialiseerd in zero emissie oplossingen voor mobiliteit. Hierbij betreft het mobiliteit in de breedste zin van het woord, van kleine driewielers tot aan 44-ton e-trucks en de daarbij behorende laadinfrastructuur. Het team van FIER is ambitieus en ideologisch gemotiveerd, en werkt aan zowel nationale als internationale projecten.

 

FIER is een compact bedrijf met 10 enthousiaste en gemotiveerde collega’s. Het werken met de basiswaarden ´verantwoordelijkheid-vrijheid-vertrouwen´ zorgt ervoor dat we werken zonder een sterke hiërarchie. Eigen input en initiatief van collega’s wordt gewaardeerd en aangemoedigd. 

 

“Accelerating sustainable mobility, FIER gets the job done"

 

FIER Sustainable Mobility zoekt een nieuwe consultant/ projectmanager met kennis en ervaring op het gebied van Sustainable Mobility. Er wordt verwacht dat je in teamverband inhoudelijk kunt meewerken aan het project maar ook dat je de rol van projectmanager op je kunt nemen. FIER Sustainable Mobility is een dynamisch bedrijf met een brede scope, er wordt verwacht dat je op verschillende projecten inzetbaar bent. In een week bij FIER kan je werken aan een rapport voor de Nederlandse overheid, advies aan een organisatie over de verduurzaming van hun wagenpark, een transporteur helpen met het implementeren van zero emissie transport of samen met internationale partners een onderzoeksproject rond duurzame mobiliteit opzetten. In de keuze van de projecten wordt uiteraard naar persoonlijke interesse gekregen.

 

FIER Sustainable Mobility werkt met 1 vaste kantoor dag in Helmond, verder kiezen de medewerkers of ze thuis willen werken of op kantoor of bij een klant. We zoeken

 • FIER Sustainable Mobility zoekt een enthousiaste medewerker die samen met het team wil werken aan het stimuleren van zero emissie mobiliteit en die zich herkent in het volgende profiel:

 • Je bezit een ondernemersgeest, je bent een verbinder, een teamspeler en netwerker;

 • Je bent klantvriendelijk en kunt relaties managen;

 • Je bent in het bezit van een bachelor of masterdiploma in studievelden zoals: Business administration, international business administration, commercial economics, public administration, logistics, urban (spatial) planning, communication and information sciences of environmental sciences;

 • Je hebt een grote affiniteit met duurzaamheid, in combinatie met mobiliteit en/of logistiek;

 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels, Duits is een pre;

 • Je bent leergierig en gemotiveerd; Je kunt goed omgaan met deadlines, bent stressbestendig en neemt je verantwoordelijkheden;

 • Je bent analytisch sterk en kan op een conceptueel niveau denken;

 • Werkervaring projectmanagement en/of projectontwikkeling is een pre;

 • Indien dit nodig is reizen binnen Europa geen probleem.

We bieden

 • Een uitdagende baan binnen een compacte en dynamische organisatie met veel persoonlijke ontwikkelmogelijkheden;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, een salaris tussen de €2.500 en de €4.000 afhankelijk van je werkervaring en expertise;
 • Relatief flexibele werktijden;
 • Een reiskostenvergoeding, dan wel een elektrische auto van de zaak;
 • Een platte organisatiestructuur waar jouw inbreng op prijs wordt gesteld;
 • Een plek in een gezellig team, dat ook buiten werktijden samen sport of een drankje doet.

 

 

 

 

 

 

Voor mensen met een puur commerciële- of engineerachtergrond zal deze functie waarschijnlijk niet op het lijf geschreven.Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over de functie? Neem contact op via ingeweken@fier.net . Stuur bij de sollicitatie je CV en een motivatiebrief.